Marjolein: "Ouderenzorg geeft mij zo veel voldoening"

Marjolein: "Ouderenzorg geeft mij zo veel voldoening"

Van secretaresse naar Joris

Ze volgde ooit een opleiding tot secretaresse en is later zelfs afgestudeerd als dierenverzorgster. Toch volgde Marjolein (31 jaar) haar hart en koos ze vorig jaar voor Joris Zorg. Dit is haar verhaal.

 

"Twee jaar geleden vond ik een baantje als gastvrouw op het Leefplein van Sint Joris in Oirschot. Hoewel het begon als een bijbaantje om wat bij te verdienen, werd het uiteindelijk veel meer voor mij. Ik voelde me er meteen thuis. Fijne sfeer, leuke bewoners en aardige collega’s. Gewoon, lekker gemoedelijk.

 

"Fijne sfeer, leuke bewoners en aardige collega’s"


Telkens als er iemand in zo’n knalroze Joris Zorg-jasje voorbijkwam, vroeg ik hem of haar het hemd van ‘t lijf: ‘Is je werk leuk? Vind je het moeilijk? Kan ik het ook doen?’


Ze vertelden allemaal vol passie over hun werk. Mijn enthousiasme bleef ook niet onopgemerkt. Ik kreeg al snel het advies om eens met iemand van de afdeling Opleidingen te praten en te informeren naar de mogelijkheden die er binnen Joris Zorg zijn.


In september 2018 was het eindelijk zo ver: ik begon met de opleiding Verzorgende IG, gecombineerd met de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg. Het traject duurt zo’n 3 jaar.

 

"Het geeft me energie en veel plezier"


Die combinatie van werken en studeren is best pittig, maar het geeft me energie en veel plezier. Gelukkig houd ik voldoende tijd over om ook met mijn vrienden leuke dingen te doen.


Of ik nog terug zou willen naar de dierenverzorging? Nee, zeker niet. Dit is mijn plek, hier voel ik me thuis!"

 

Ook overstappen?

"Denk jij ook over een overstap naar de zorg? Wil je weten hoe het is om werken en leren te combineren? Neem gerust contact met mij op."

Contactformulier