Verhalen

Verhalen

Echte verhalen van echte Jorissen


Gespecialiseerd cliëntbegeleider IG Ankie

‘Mijn coachende rol is boeiend en verrijkend’

“Ik draai al wat jaartjes mee bij Joris Zorg. Ik heb tien jaar bij Vestakker in Middelbeers gewerkt en ben daarna aan de slag gegaan bij Sint Joris in Oirschot. Met name omdat ik hier met verpleegtechnisch zwaardere zorg te maken heb. Dat biedt me nog meer uitdaging. Het bevalt goed vooral met cliënten met somatische klachten te werken. Zij kunnen nog goed aangeven wat ze willen en hebben regelmatig ook een weerwoordje klaar. Dat is ontzettend leuk. En de communicatie verloopt makkelijker. Mijn belangrijkste taak is ervoor zorgen dat alles rondom de cliënt goed geregeld is. Ik maak zorgplannen en ben het aanspreekpunt voor de familie, arts, fysiotherapeut en/of diëtist. Ik neem ook deel aan het halfjaarlijkse multidisciplinair overleg (MDO) en verzorg daar de verslaglegging van. Daarnaast ben ik betrokken bij de BIG-scholing van collega’s: ik toets of zij handelingen op de juiste manier uitvoeren. Overall vervul ik een coachende rol met als doel: de beste zorg voor de cliënt. ”

Lees meer

Margo Canters

‘Joris Zorg staat dicht bij de bewoners en hun familie’

“Het willen zorgen zat er al heel vroeg in bij mij. Op de middelbare school had ik altijd al veel contact met mijn oma. Wilde haar graag verwennen. Kiezen voor een zorgopleiding was dan ook vanzelfsprekend voor me. Zo gezegd zo gedaan. Inmiddels heb ik een berg ervaring opgebouwd bij verschillende zorgorganisaties. Eind 2020 was er een ommekeer. Mijn buren vroegen me of ik misschien een deel van de zorg voor hun moeder op me wilde nemen. Dat wilde ik wel. Ik ben toen - mede daarom - als zelfstandige aan de slag gegaan. Tegelijkertijd wees mijn andere buurman me toen op de mogelijkheden binnen Joris Zorg. Na één gesprek was ik al om en startte ik als ZZP’er bij een van de locaties van Joris Zorg (Hoogeloon). Een uitermate goede keus waar ik nog steeds heel blij mee ben. Ik werk nu als zelfstandige op verschillende locaties van Joris Zorg via de flexpool. Heerlijk.”

Lees meer

Maartje Bakkers

“Momenteel volg ik de opleiding Verpleegkunde bij Fontys in Eindhoven. Na de zomer ga ik mijn laatste jaar in. Dus ja, affiniteit met zorg heb ik zeker. In mijn tweede jaar heb ik stage gelopen bij De Wever in Tilburg. In die tijd zag ik op social media dat de flexpool van Joris Zorg nieuwe mensen zocht. En de website van Joris Zorg gaf me een goed gevoel. Ik heb toen een mail gestuurd, werd meteen uitgenodigd voor een gesprek en daarna aangenomen. Dat ging snel! Als flexer bepaal je je eigen uren. In de mail zie je welke diensten openstaan bij de verschillende locaties van Joris Zorg. Dan kijk je wat jou het beste uitkomt. Soms werk ik een dag per twee weken maar in (school)vakantieperiodes werk ik juist veel meer. Ik kies er wel voor op drie vaste afdelingen te werken. Fijn dat dat ook kan. Bewoners leren je zo goed kennen. Dat is prettig voor hen maar ook voor mij.”

 

Lees meer

Laura Koopmans

Ik ben zes jaar geleden begonnen binnen het flexteam van Joris Zorg: Joris Flex. En daar ben ik vorig jaar weer naar teruggegaan. Een hele bewuste keuze. Ik hou van de afwisseling en ‘het nieuwe’. Is een afdeling voor mij nog onbekend? Dan ga ik daar het liefst naartoe. Ik vind het een uitdaging de cliënten snel goed te leren kennen. Of zelfs een (nieuwe) afdeling zelfstandig te draaien. Heerlijk!

Lees meer

Inge Waterschoot

De zorg voor de bewoners. De coaching van het team. De contacten en afstemming met de verwanten en vrijwilligers. Mijn dagen zijn nooit hetzelfde en daar geniet ik van. Ik werk inmiddels zo’n vier jaar bij Joris Zorg bij de Zorgvilla Hoogeloon en dat bevalt meer dan goed. In Hoogeloon werken we met een kleine groep bewoners met dementie en is het team ook klein. Dat zorgt ervoor dat je de bewoners en je collega’s ontzettend goed kent. We werken in een gemoedelijke sfeer samen en leggen tegelijkertijd de lat hoog als het om verdere professionalisering en vernieuwing gaat.

Lees meer

Kimberly van der Vleuten – Van Kilsdonk

In januari 2017 ben ik bij Joris Zorg begonnen in de flexpool. Na enkele jaren vond ik mijn plekje in de nachtdienst. En ik kan je vertellen: geen nacht is hetzelfde. Je kunt te maken hebben met cliënten die ziek zijn, die gevallen zijn of die veel onrust ervaren. Het is dan belangrijk dat je de juiste keuzes maakt en snel handelt. Kun je zelf de cliënt verzorgen en geruststellen? Moet je een arts bellen? Moet er medicatie toegediend worden? Ik beoordeel wat iemand nodig heeft en kom direct in actie. De verantwoordelijkheid is groot maar spreekt me tegelijkertijd erg aan. Ik ben in de nacht veel ‘aan de wandel’ om naar cliënten toe te gaan. Dat persoonlijke contact maakt mijn werk in de nachtdienst ook erg leuk.

Lees meer

Imke van de Schoot- Weekend/vakantie hulp

“Vorig jaar zocht ik een vakantiebaan en zag ik op Facebook dat Joris Zorg mensen zocht. De werkzaamheden en het contact met de bewoners bevielen zo goed dat ik meteen gebleven ben als weekendhulp. Ik werk nu iedere zaterdag bij Joris Zorg in Oirschot. De afwisseling, het contact met de bewoners en het plezier binnen je team maken dat ik het enorm naar mijn zin heb. Ik voel me thuis bij Joris Zorg, ook omdat ik goed begeleid word.”

Lees meer

Bregje Roefs

Dankzij mijn weekend- en vakantiewerk bij Joris Zorg doe ik veel ervaring op en weet ik nu al dat mijn opleiding Verpleegkunde echt bij me past. 

Lees meer

Maike - flex

Ik had nooit verwacht dat ik met ouderen zou gaan werken. Dat leek me niet interessant: ik wilde kraamverzorgster worden, net zoals mijn moeder. Maar mijn hart bleek ergens anders te liggen.

Lees meer

Verhaal José Vriens - Verzorgende IG/MZ

Voordat ik bij Joris Zorg ging werken, heb ik achttien jaar boeken geschreven en uitgegeven. Na een verkorte opleiding tot verzorgende werk ik nu als Verzorgende IG/MZ met ouderen met dementie.

Lees meer

Teaser

Teaser

Joris Zorg beter leren kennen?

Laat je terugbellen, stuur een berichtje of bel ons op 0499 - 572 124