Verhalen

Echte verhalen van echte Jorissen


Lieke Persoons

“Ik heb nog een vriendenboekje van vroeger. Daarin schreef ik al dat ik ‘zuster’ wilde worden. Nou, dat is wel uitgekomen. Sinds 2012 werk ik, na afronding van mijn opleiding MBO-V, in de wijk bij Joris Zorg. Met ontzettend veel plezier. In 2019 was ik wel toe aan meer uitdaging. Vormgeven aan een coachende en ondersteunende rol sprak me aan. Ik ben toen gestart met de HBO-V opleiding (BOL-variant) bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. Deze heb ik begin dit jaar succesvol afgerond. Mijn afstudeerscriptie richtte zich op de vraag hoe thuiszorgmedewerkers aankijken tegen nieuwe zorgtechnologieën. Meer specifiek smart glasses. Welke vragen leven er? Welke kansen en voordelen zien de medewerkers? Hoe creëer je draagvlak voor het gebruik van smart glasses?”

 

Lees meer

Natalia Kasumov

“Ik werk inmiddels alweer dertien jaar als Verzorgende IG bij Joris Zorg. Dat bevalt erg goed. Als IG’er draag ik zorg voor allerlei werkzaamheden rondom onze cliënten. Denk bijvoorbeeld aan medicatie geven, injecties, katheterisaties en het toedienen van zuurstof. Maar daarbovenop is vooral de communicatie en verbinding met de cliënt, zijn of haar omgeving en de (huis)arts van groot belang. Een luisterend oor, een praatje maken en tussen de regels door goed kijken hoe het met de bewoner gaat: daar ligt de meerwaarde. Tien jaar geleden vroeg mijn leidinggevende of ik ook ARBO/Hygiënefunctionaris zou willen worden op onze afdeling. Hij vond het echt bij me passen. Wat wel klopt want ik ben opgegroeid in een gezin waar goede hygiëneregels strikt nageleefd werden. Ik heb toen gezegd: “Dat wil ik wel. Maar ik doe het goed of ik doe het niet.” Daar kon hij zich gelukkig helemaal in vinden. En weet je, ik werk echt met een fantastisch team samen. Dat maakte de keuze voor mij ook makkelijk.”

Lees meer

Yardlene

Belevingsgerichte zorg: een stap in de realiteit van een cliënt met dementie

 

Ik ben Yardlene en werk als IG’er en EVV’er op de afdeling Nachtegaal 2 van Joris Zorg. Sinds september volg ik de studie Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie. Deze opleiding geeft verzorgenden handvatten om systematisch uit te vinden wat maakt dat een cliënt zich prettiger voelt. De opleiding behandelt communicatietechnieken die helpend zijn bij het contact met iemand in alle stadia van dementie. Belevingsgerichte zorg is daarbij essentieel. In dit artikel wil ik aan de hand van een praktijksituatie meer uitleg geven over belevingsgerichte zorg.

Lees meer

Renske van de Pol

“Weet je, als je in de zorg werkt verwacht je continu het onverwachte. De dag loopt nooit zoals je van tevoren gepland had. En eigenlijk is dat heerlijk. Ik werk nu twee jaar bij Joris Zorg als medewerker Welzijn. Wat me het meest aanspreekt hier, is dat we zoveel mogelijk uitgaan van de individuele behoeften van bewoners. Die halen we op bij de familieleden als iemand dat zelf niet meer goed kan verwoorden. Wat vond iemand vroeger leuk om te doen? Waar lagen en liggen iemands interesses? Wat voor werk heeft een bewoner vroeger gedaan? Welke muziek vindt hij/zij leuk? Vervolgens proberen we onze activiteiten daar zoveel mogelijk op af te stemmen. Je ziet deze individuele benadering ook in de zorg terug. Wil een bewoner graag uitslapen? Dan is dat prima en laten we de bewoner nog lekker even liggen. Wil een bewoner laat opblijven? Ook prima. Dan helpen we met het aantrekken van de pyjama en dan kan hij of zij daarna nog lekker tv kijken of iets anders doen.”

Lees meer

angele wijnhoven - manager zorg

Onze bewoners en thuiswonende cliënten veiligheid bieden. Hen zoveel mogelijk eigen regie geven opdat ze, waar en wanneer het kan, zelf bepalen en zelf beslissen. En hun kwaliteit van leven optimaal borgen. Dat is waar mijn werk om draait en waar ik me graag met hart en ziel voor inzet. Ik werk al lange tijd in de zorg (en inmiddels negen jaar bij Joris Zorg) en wist al snel dat ik graag de beleidsmatige kant van ons vak op wilde. Op die plek wilde zijn waar ik mee kan denken en mee kan werken aan verandering. Want dat het anders moet, dat is een gegeven.

 

Lees meer

Margo Canters

‘Joris Zorg staat dicht bij de bewoners en hun familie’

“Het willen zorgen zat er al heel vroeg in bij mij. Op de middelbare school had ik altijd al veel contact met mijn oma. Wilde haar graag verwennen. Kiezen voor een zorgopleiding was dan ook vanzelfsprekend voor me. Zo gezegd zo gedaan. Inmiddels heb ik een berg ervaring opgebouwd bij verschillende zorgorganisaties. Eind 2020 was er een ommekeer. Mijn buren vroegen me of ik misschien een deel van de zorg voor hun moeder op me wilde nemen. Dat wilde ik wel. Ik ben toen - mede daarom - als zelfstandige aan de slag gegaan. Tegelijkertijd wees mijn andere buurman me toen op de mogelijkheden binnen Joris Zorg. Na één gesprek was ik al om en startte ik als ZZP’er bij een van de locaties van Joris Zorg (Hoogeloon). Een uitermate goede keus waar ik nog steeds heel blij mee ben. Ik werk nu als zelfstandige op verschillende locaties van Joris Zorg via de flexpool. Heerlijk.”

Lees meer

Joris Zorg beter leren kennen?

Laat je terugbellen, stuur een berichtje of bel ons op 0499 - 572 124