Een dag meelopen met flexer Maartje Bakkers

Een dag meelopen met flexer Maartje Bakkers

“Momenteel volg ik de opleiding Verpleegkunde bij Fontys in Eindhoven. Na de zomer ga ik mijn laatste jaar in. Dus ja, affiniteit met zorg heb ik zeker. In mijn tweede jaar heb ik stage gelopen bij De Wever in Tilburg. In die tijd zag ik op social media dat de flexpool van Joris Zorg nieuwe mensen zocht. En de website van Joris Zorg gaf me een goed gevoel. Ik heb toen een mail gestuurd, werd meteen uitgenodigd voor een gesprek en daarna aangenomen. Dat ging snel! Als flexer bepaal je je eigen uren. In de mail zie je welke diensten openstaan bij de verschillende locaties van Joris Zorg. Dan kijk je wat jou het beste uitkomt. Soms werk ik een dag per twee weken maar in (school)vakantieperiodes werk ik juist veel meer. Ik kies er wel voor op drie vaste afdelingen te werken. Fijn dat dat ook kan. Bewoners leren je zo goed kennen. Dat is prettig voor hen maar ook voor mij.”

 

Het huiskamergevoel

“Het kleinschalige en warme karakter van Joris Zorg past bij mij. De keuze voor kleinschalig wonen - met de sfeervol ingerichte huiskamers – zorgt voor rust en gezelligheid voor de bewoners. Ik doe regelmatig vraagspelletjes met ze. Ik stel ze dan allerlei vragen over vroeger. Ze vinden het ontzettend leuk terug te gaan in de tijd en daarover te praten. Het gaf me ook veel voldoening er echt voor de bewoners te kunnen zijn in de moeilijke coronamaanden. Die sociale kant is zo belangrijk.”

 

Flexibel in zorg- of huiskamerdiensten

“Bij een huiskamerdienst zorg ik voor koffie, eten en drinken voor de bewoners. Daarnaast onderneem ik verschillende activiteiten met ze. Deze dienst loopt meestal van 14.00-20.00 uur. Heb ik een zorgdienst? Dan neem ik de persoonlijke verzorging van bewoners op me. Denk bijvoorbeeld aan het toedienen van medicatie of aan wondverzorging. Vanwege mijn opleiding mag ik deze diensten ook draaien. En weet je, overal waar je invalt word je hartelijk ontvangen door collega’s. Ze zijn altijd blij dat je er bent om ze te helpen.”

 

Thuis bij Joris Zorg

“De planners van het flexteam, Saskia en Marja, zijn geweldig. Ze checken vaak hoe het met je gaat en je kunt altijd bij ze terecht. Vanuit Joris Zorg krijg ik ook regelmatig bedankjes voor mijn inzet. Of kleine attenties. Ze weten wie je bent en waarderen je. Dat is het grote voordeel van een kleinere zorgorganisatie.”

 

Maartje Bakkers

Woonzorgondersteuner