Een dag meelopen met Laura

Een dag meelopen met Laura

Cliëntbegeleider IG en ‘flexer’ Laura: “Hier ben ik geen werknemer. Hier ben ik Laura.”

Ik ben zes jaar geleden begonnen binnen het flexteam van Joris Zorg: Joris Flex. En daar ben ik vorig jaar weer naar teruggegaan. Een hele bewuste keuze. Ik hou van de afwisseling en ‘het nieuwe’. Is een afdeling voor mij nog onbekend? Dan ga ik daar het liefst naartoe. Ik vind het een uitdaging de cliënten snel goed te leren kennen. Of zelfs een (nieuwe) afdeling zelfstandig te draaien. Heerlijk!

Genieten van zorgen. Van die lach op het gezicht van een bewoner. Van echt contact met mensen over een langere periode. Dat kenmerkt de ouderenzorg. Het past bij mij omdat ik er graag echt wil zijn voor mensen. Daarnaast vind ik specifieke gedragsproblematiek of onrust - waar je regelmatig mee te maken hebt - ook interessant en leerzaam. Hoe ga je daar nu het beste mee om? Wat is de vraag achter de vraag?

Laatst werkte ik ook samen met een pas afgestudeerde collega. Zij moest voor het eerst katheteriseren. Dat hebben we toen samengedaan. Ze was zo blij dat ik zo rustig was en alle geduld had. Dat is leuk om terug te horen. Dat facet van mijn werk spreekt ook aan.

 

Flex

Ons flexteam bestaat uit een groep heel verschillende mensen: verpleegkundigen, cliëntbegeleiders, studenten en ‘ouwe rotten’. We kunnen op iedere locatie en iedere afdeling van Joris Zorg ingezet worden. En we zijn van onschatbare waarde. We brengen stabiliteit op de afdeling en ontlasten mensen. Collega’s zijn dan ook heel blij als een ‘flexer’ de afdeling komt versterken. Het is wel belangrijk dat je als flexmedewerker je mannetje staat. Persoonlijkheid hebt. Je moet van aanpakken weten en snel kunnen schakelen. Maar he, je hebt wel vrijheid! Jij bepaalt namelijk zelf wanneer je werkt. Ik vind het ideaal.

 

Joris Zorg als werkgever

Ik voel me gezien, gekend en gewaardeerd. Joris Zorg is een warme, hartelijke organisatie. Een ‘familie’. Ik ervaar echt het verschil met grote organisaties waar ik ook heb gewerkt. Niemand is een nummer hier. Daarbij is de sfeer erg goed. We lachen wat af en dat maakt iedere werkdag leuk!

 

Laura Koopmans, cliëntbegeleider IG

 

Heb jij ook zin in flex? Bekijk dan snel de mogelijkheden binnen Joris Zorg op www.werkenbijjoriszorg.nl.