Verzorgende IG Kimberly: ‘Ik hou van de verantwoordelijkheid die je draagt in de nachtdienst’

Verzorgende IG Kimberly: ‘Ik hou van de verantwoordelijkheid die je draagt in de nachtdienst’

In januari 2017 ben ik bij Joris Zorg begonnen in de flexpool. Na enkele jaren vond ik mijn plekje in de nachtdienst. En ik kan je vertellen: geen nacht is hetzelfde. Je kunt te maken hebben met cliënten die ziek zijn, die gevallen zijn of die veel onrust ervaren. Het is dan belangrijk dat je de juiste keuzes maakt en snel handelt. Kun je zelf de cliënt verzorgen en geruststellen? Moet je een arts bellen? Moet er medicatie toegediend worden? Ik beoordeel wat iemand nodig heeft en kom direct in actie. De verantwoordelijkheid is groot maar spreekt me tegelijkertijd erg aan. Ik ben in de nacht veel ‘aan de wandel’ om naar cliënten toe te gaan. Dat persoonlijke contact maakt mijn werk in de nachtdienst ook erg leuk.

De onregelmatigheid die ’s nachts werken met zich meebrengt is soms wel lastig te combineren met je sociale leven. Maar als je echt ergens graag bij wilt zijn lossen we het altijd binnen het team op. Ruilen van dienst is dan eigenlijk nooit een probleem. Dat is goud waard. Ik werk in een klein team en Joris Zorg is sowieso een relatief kleine zorgorganisatie. Dat heeft voordelen. Je kent nagenoeg al je collega’s en je kent ook de cliënten goed. Ik kan volmondig beamen dat Joris Zorg goed voor haar cliënten EN goed voor haar medewerkers zorgt. Alles is goed geregeld. Gezelligheid maar ook professionaliteit staan voorop. Ik voel me als een vis in het water hier.

Kimberly van der Vleuten – Van Kilsdonk

Lijkt jou dit ook wel wat? Zin om bij Joris Zorg aan de slag te gaan? Check dan de mogelijkheden binnen Joris Zorg op www.werkenbijjoriszorg.nl. Doen!