Medewerker aan het woord

Medewerker aan het woord

Kaylee Wolfs (thuiszorg): ‘Wensen van cliënten waarmaken. Dat is het allermooist.’

“Vroeger wilde ik, binnen de zorg, altijd iets met kinderen doen. Maar ik heb mijn plek helemaal gevonden. Werken in de thuiszorg (Joris Thuis) geeft me vrijheid en flexibiliteit. Je bent veel onderweg. En je doet het alleen. Dat brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee maar dat vind ik eigenlijk wel fijn. Ik ben degene die steeds de juiste oplossingen moet vinden. Dat daagt me uit. Daarnaast bouw ik echt een band op met mijn cliënten. En omdat ik meer met somatische cliënten werk is er veel interactie. Dat maakt iedere dag zó waardevol. Weet je, steeds meer mensen willen graag - of moeten! -  zolang mogelijk thuis blijven wonen als het enigszins kan. Wij maken die wens of noodzaak op de beste manier mogelijk.”

“Ik ben Eerst Verantwoordelijk Verzorger (EVV’er) bij Joris Zorg. Concreet betekent dit, dat ik eindverantwoordelijk ben voor de cliënt. Naast zorgtaken zoals bijvoorbeeld toedienen medicatie, wondverzorging, katheterisatie of het aandoen van steunkousen, ben ik ook het aanspreekpunt voor de verwanten. Ik zie dat het steeds meer een samenspel is tussen alle betrokkenen als het om de juiste zorg gaat. Bij een dementerende cliënt voer ik veel gesprekken met de naasten. Samen bouwen we een netwerk om hem of haar heen. Denk aan dagbesteding, zorg, eten laten brengen en zorgtechnologie. Ik signaleer: waar liggen de behoeften van deze cliënt? En vervolgens schakel ik met de huisarts, de familie en andere betrokkenen. Bij palliatieve zorg is dat samenspel zo nodig nog belangrijker. Ik vind dit tegelijkertijd de mooiste zorg die er is. Het is het laatste stukje zorg en warmte dat je iemand kunt geven. In zijn of haar eigen omgeving.”

 

In verbinding blijven

“De werkdruk is best hoog binnen de thuiszorg. Mede daardoor heb je wel minder contact met je collega’s. En dat heb je natuurlijk sowieso al minder als je in de thuiszorg werkt. Daar moet je tegen kunnen. Ik bel of app veel met mijn collega’s om wel in verbinding te blijven.”

 

Energiek en dapper

“Mijn werk geeft me veel energie. En dapper? Ja, dat ben ik ook zeker. Mijn werk vereist zelfstandigheid en regie. Daarnaast breid ik mijn kennis continu uit. En steek ik tijd in het goed begeleiden van onze stagiairs. Superbelangrijk. Daar moeten we het in de toekomst van hebben!”

 

Wil jij ook flexibiliteit, vrijheid en fijne werktijden? Wil je wensen van cliënten mede waarmaken? Kijk dan snel naar de mogelijkheden binnen Joris Zorg op www.werkenbijjoriszorg.nl. Je bent welkom!