Ik ben een jongen van de praktijk

Jelle Dijkstra (19) werkt sinds zijn 16e bij Joris Zorg. Eerst als zorghulp nu als Helpende in de weekenden naast zijn BOL opleiding tot Verzorgende IG.

Van BOL naar BBL
“Ik heb net het 2e jaar van mijn opleiding tot Verzorgende IG afgerond maar ik merkte dat ik afgelopen jaar minder gemotiveerd was. Ik vond weinig tot geen uitdaging in de opdrachten die ik voor school moest doen. Ik ben in gesprek gegaan met school en samen kwamen we tot de conclusie dat ik meer een man van de praktijk ben. In overleg met school en Joris Zorg heb ik daarom besloten om komend jaar full time te gaan werken als Helpende. Ik rond mijn opleiding tot Verzorgende IG volgend jaar af als BBL-er bij Joris Zorg.”

Mooiste ervaring en mijn grootste ergernis
“2 jaar geleden heb ik mijn overleden oma mogen verzorgen en aankleden. Dat vond ik best spannend maar achteraf is het een van mijn dierbaarste herinneringen. Ik wist toen ook zeker dat ik in de zorg verder wilde. En weet je wat mijn grootste ergernis is? Dat mensen met een vies gezicht tegen mij zeggen dat ik zeker de hele dag billen moet wassen. De zorg is zo veel meer dan dat, geen dag is het zelfde. Jammer dat veel mensen dat beeld hebben van de zorg.”

Man tussen al die vrouwen
“Of ik het lastig vind om met bijna alleen maar vrouwen te werken? Nee totaal niet! We hebben een geweldig leuk team, ik zou niet anders willen. Ik doe van kleins af aan ook veel in musicals en film en ook daar zijn het vooral vrouwen waar ik mee samenwerk, ben het dus gewend. Ik denk dat ik het lastiger zou vinden om veel mannelijke collega’s te hebben.”

De Club van Koko
“Een van mijn filmprojecten is de Club van Koko. Ik schrijf, regisseer en monteer de serie en ik speel zelf Koko, de pakjespiet. Kijk maar eens op www.declubvankoko.nl. Naast school en mijn werk bij Joris Zorg ben ik hier het hele jaar mee bezig. Of ik nog tijd over houd voor andere dingen? Ja hoor, iedere avond loop ik 8 km met mijn labrador Sjors en ik houd ook nog wat ruimte voor de liefde, je weet nooitJ”