WEEKEND- EN VAKANTIEHULP IMKE: JE KRIJGT ER ZOVEEL VOOR TERUG

WEEKEND- EN VAKANTIEHULP IMKE: JE KRIJGT ER ZOVEEL VOOR TERUG

“Vorig jaar zocht ik een vakantiebaan en zag ik op Facebook dat Joris Zorg mensen zocht. De werkzaamheden en het contact met de bewoners bevielen zo goed dat ik meteen gebleven ben als weekendhulp. Ik werk nu iedere zaterdag bij Joris Zorg in Oirschot. De afwisseling, het contact met de bewoners en het plezier binnen je team maken dat ik het enorm naar mijn zin heb. Ik voel me thuis bij Joris Zorg, ook omdat ik goed begeleid word.”

“De tijd vliegt als ik aan het werk ben. Ik verzorg het ontbijt voor bewoners en haal de tafels af na de warme lunch in de middag. Tussendoor maken we schoon, doen we de afwas en brengen we het afval weg. Er is gelukkig ook altijd tijd voor een praatje met de bewoners of een lolletje met het team.”

 

Affiniteit met mensen

“Ik volg momenteel de HBO-opleiding Sociale Studies. Natuurlijk is het fijn dat - mede daardoor - hulpverlening en omgaan met mensen wel een beetje in mijn bloed zit. Het is heerlijk dat je tijd kunt nemen voor de mensen. Ik geniet van het zorgen en verwennen. En het is ontzettend leuk dat veel mensen me inmiddels kennen en het gezellig vinden dat ik er weer ben. Je staat echt in contact. Vraagt hoe ze geslapen hebben en wat ze vandaag gaan doen. En ook de contacten en gesprekjes met verwanten zijn waardevol. Soms speel ik spelletjes met een bewoner, kaarten we of ga ik even met hem of haar naar buiten. En laatst heb ik de nagels van een bewoonster gelakt terwijl we lekker over vroeger babbelden. “Wat heb je dat mooi gedaan” was haar reactie. Dat geeft zoveel voldoening.”

 

“Ik voel me echt gewaardeerd”

 

Het team

“Het is top samen te werken met de andere weekend- en vakantiehulpen. Het zijn veelal mensen van mijn leeftijd. We hebben samen een groepsapp en lachen veel met elkaar. Tegelijkertijd kun je de vaste zorgmedewerkers altijd alles vragen. De lijntjes zijn kort en de medewerkers openhartig. Je kunt op iedereen afstappen. En natuurlijk werken we hard door. Maar de lach en het plezier zijn nooit ver weg. Ik raad een vakantie- of weekendbaan bij Joris Zorg daarom ook van harte aan. Je bent er welkom en je voelt je ook echt welkom.”