Gespecialiseerd cliëntbegeleider IG Ankie:

Gespecialiseerd cliëntbegeleider IG Ankie:

‘Mijn coachende rol is boeiend en verrijkend’

‘Mijn coachende rol is boeiend en verrijkend’

“Ik draai al wat jaartjes mee bij Joris Zorg. Ik heb tien jaar bij Vestakker in Middelbeers gewerkt en ben daarna aan de slag gegaan bij Sint Joris in Oirschot. Met name omdat ik hier met verpleegtechnisch zwaardere zorg te maken heb. Dat biedt me nog meer uitdaging. Het bevalt goed vooral met cliënten met somatische klachten te werken. Zij kunnen nog goed aangeven wat ze willen en hebben regelmatig ook een weerwoordje klaar. Dat is ontzettend leuk. En de communicatie verloopt makkelijker. Mijn belangrijkste taak is ervoor zorgen dat alles rondom de cliënt goed geregeld is. Ik maak zorgplannen en ben het aanspreekpunt voor de familie, arts, fysiotherapeut en/of diëtist. Ik neem ook deel aan het halfjaarlijkse multidisciplinair overleg (MDO) en verzorg daar de verslaglegging van. Daarnaast ben ik betrokken bij de BIG-scholing van collega’s: ik toets of zij handelingen op de juiste manier uitvoeren. Overall vervul ik een coachende rol met als doel: de beste zorg voor de cliënt. ”

Belevingsgericht en eigen regie

“Joris Zorg richt zich op de wensen, normen en waarden van de cliënt. Wil iemand pas om 00.15 uur naar bed? Prima! Wil je je kamer helemaal in eigen stijl inrichten? Ook prima. Ben je nog goed in staat je eigen medicatie te nemen? Doen! Wil je dochter nog graag een deel van de zorg blijven doen? Ook helemaal OK. Ik kan me erg goed vinden in dit gedachtegoed. En daarnaast is er zoveel warmte binnen de organisatie. Dat maakt het voor mij zo’n fijne werkplek.”

 

Eropuit

“We zijn al eens met bewoners bij de Chinees in Best gaan eten. En we hebben ook een keer met bewoners de lichtjesroute in Eindhoven gereden. Dit kon omdat een zoon van een van de bewoners een taxibedrijf had. Het afgelopen anderhalf jaar kon - door corona - helaas nog niet zoveel. Maar ik hoop dat we binnenkort weer meer kunnen ondernemen. Dat zou geweldig zijn.”

 

Afsluitend kan ik alleen maar zeggen als je overweegt te solliciteren bij Joris Zorg: DOEN! We vormen een superleuk team en staan altijd voor elkaar klaar. Jij bent welkom!

 

Ankie van den Wittenboer

Gespecialiseerd cliëntbegeleider IG