Medewerker aan het woord

Medewerker aan het woord

Coördinerend verpleegkundige Inge Waterschoot

De zorg voor de bewoners. De coaching van het team. De contacten en afstemming met de verwanten en vrijwilligers. Mijn dagen zijn nooit hetzelfde en daar geniet ik van. Ik werk inmiddels zo’n vier jaar bij Joris Zorg bij de Zorgvilla Hoogeloon en dat bevalt meer dan goed. In Hoogeloon werken we met een kleine groep bewoners met dementie en is het team ook klein. Dat zorgt ervoor dat je de bewoners en je collega’s ontzettend goed kent. We werken in een gemoedelijke sfeer samen en leggen tegelijkertijd de lat hoog als het om verdere professionalisering en vernieuwing gaat.

De Zorgcoöperatie, de partij achter Zorgvilla Hoogeloon, is ontstaan uit de behoefte mensen uit het dorp in het dorp te kunnen blijven verzorgen als thuis wonen niet meer gaat. In die zin is deze locatie anders dan de andere locaties van Joris Zorg. Ik fungeer daarom ook als schakel tussen Joris Zorg en de Zorgvilla. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het zorgteam en ben ik de contactpersoon voor familie en vrijwilligers. Ik besteed nog zo’n 30% van mijn tijd aan directe zorg voor de bewoners.

Zelf woon ik in Hoogeloon en dat maakt het zeker makkelijk voor mij met de bewoners en hun verwanten te communiceren. Alles en iedereen is bekend terrein voor mij. En als er een dringend probleem is ben ik binnen enkele minuten bij de Zorgvilla. Fijn voor hen en ook voor mij. Want ik heb op mijn beurt geen reistijd en kan mijn werkzaamheden nu goed combineren met de zorg voor mijn jonge kinderen.

Ik werk al vele jaren in de zorg. Voordat ik bij Joris Zorg begon werkte ik twaalf jaar bij Vitalis in Eindhoven. De sector past bij me. In de ouderen- en verpleeghuiszorg kun je veel beter ‘warme zorg’ bieden dan bijvoorbeeld in een ziekenhuis. Je bouwt echt een band op met de bewoners en hun omgeving. Goed (blijven) communiceren en iedereen erbij betrekken zijn dan ook kerntaken van mij. We doen het samen en dat levert veel op. Collega’s en vrijwilligers zetten graag een stap extra. Als ik bijvoorbeeld met spoed iemand zoek om in te springen zijn de meesten snel daartoe bereid. We hebben een topteam en maken veel plezier met elkaar. Daar ben ik trots op.

Joris Zorg biedt me alle ruimte en laat me vrij. Ik mag zelf vormgeven hoe ik denk dat we samen de zorg in Hoogeloon het beste kunnen organiseren. Dementie en gedragsproblematiek vormen natuurlijk een uitdaging: hoe ga je daar het beste mee om? Wat is het prettigst voor de bewoners? Daar denk ik continu over na. Waarbij het thuisgevoel, de warmte en de professionaliteit die we samen inbrengen altijd vooropstaan.

Natuurlijk is het super dat de coronaregels steeds verder versoepeld worden. Op de NL Doet-dag eind mei konden we buiten weer samenzijn met bewoners en familie. Samen wandelen. Samen muziek maken. Dat was een geweldige dag.

Klinkt dit goed? Trekt het kleinschalige je? En lijkt het je leuk dit Hoogeloonse topteam te versterken? Kijk dan snel op www.werkenbijjoriszorg.nl welke vacatures openstaan. Of stuur gewoon een open sollicitatie! Die zien we ook graag tegemoet!