Verzorgende IG

mbo-3 IG

De verzorgende IG voert het zorgleefplan uit voor de eigen cliënten, signaleert veranderingen en rapporteert deze tijdig.

De verzorgende IG heeft een afwisselende en verantwoordelijke baan. De verzorgende IG voert het zorgleefplan uit voor de eigen cliënten, signaleert veranderingen en rapporteert deze tijdig. Als verzorgende IG ben je bezig met medicatie, verricht je risicovolle handelingen en zorg je er natuurlijk voor dat je kennis up to date blijft.

In deze functie ben je een belangrijke schakel tussen de cliënt, de zorgomgeving en jouw teamleden. Je werkt samen met huisartsen en andere behandelaars zoals fysiotherapeuten, psychologen en specialist ouderenzorg. Op een professionele wijze en vanuit je hart zorg je ervoor dat de cliënt een zinvolle dag ervaart.

Je bent actief in de zorg, maar ook in de huiskamer bij de bereiding van maaltijden en de organisatie van activiteiten voor een zinvolle dag. Om de kwaliteit te bewaken en goede afstemming met teamleden te hebben, neem je regelmatig deel aan het teamoverleg.

Herintreden of overstappen vanuit je huidige baan?