Verpleegkundige

mbo-4

De verpleegkundige coördineert het zorgproces van een groep cliënten. Als verpleegkundige coach je het team en bewaak je de kwaliteit van zorg.

De verpleegkundige coördineert het zorgproces van een groep cliënten. Als verpleegkundige coach je het team en bewaak je de kwaliteit van zorg. Daarvoor loop je regelmatig met een collega mee - naast dat je zelf actief bent in de zorgverlening. Ook voer je gesprekken met teamleden en toets je bij cliënten en andere behandelaars hoe zij de zorg ervaren.

Verder stem je af met andere disciplines en zit je het MDO voor. De verpleegkundige triage is door jou uitgevoerd en je verleent verpleegkundige zorg aan cliënten. Risicovolle handelingen op niveau 4 horen er ook bij, maar alleen als situaties daarom vragen.

Om de kwaliteit van zorg en ontwikkelingen binnen je vakgebied op de voet te volgen, vinden we je regelmatig bij overlegvormen, projectgroepen of collega-instellingen om ervaringen te delen. Samen met de groep verpleegkundigen draag je zorg voor de verpleegkundige bereikbaarheid tussen 7.00 en 23.00 uur.

Joris beter leren kennen?